Joensuun paikka maailmassa on globaali yliopistokaupunki. Tätä olen edistänyt aiemmin maahanmuuttajatyössä ja tämän kauden (2021-25) kaupungin henkilöstö- ja työllisyysjaostossa. Yhtäältä meidän on saatava lisää tänne muuttajia, toisaalta kotoutumisen tehokkuudesta on pidettävä kiinni. Valittu toimintamalli International House Joensuu, jonne voi tulla kaikki maahanmuuttajat, on hyvä ja sitä on edelleen kehitettävä. Kun vuoden 2025 alusta Joensuu työllisyysalueen isäntäkuntana vastaa myös lakisääteisistä kotoutumisen palveluista, se lisää sekä vastuuta että mahdollisuuksia kotoutumisessa. 

Ratikka Joensuuhun – mutta ei vielä. Vihreäperäiset sähköbussit on poliittinen saavutukseni edellisellä kaudella (2017-21) seudullisen joukkoliikennejaoston pj:na. Niitä ei olisi tullut ilman ilmastomyönteistä poliittista johtamista, vaan voiton olisi saanut halpa hinta. Lisää laatua, lisää busseja ja matkamäärät kasvuun! Joukkoliikenteen rinnalla on pitkäjänteisesti rakennettava toimivaa pyöräilyinfraa ja huolehdittava kunnossapidosta.

Mielenterveys ykköseksi! Olen kaksi vuosikymmentä ollut Pohjois-Karjalan terveydenhoidon hallinnossa luottamustoimijana, ensin sairaanhoitopiirin valtuustossa, sitten Siun sote -kuntayhtymän hallituksessa ja nyt aluevaltuuston varajäsenenä (vaikka kokouksia ei tälle 2022-25 kaudelle ole sattunut kuin puolikas). Näyttää siltä, että fyysisen terveyden tarpeet ajavat joka kerta ohi, ja mielenterveyden palvelukokonaisuutta ei päästä koskaan rakentamaan kunnolla. Tarvitaan matalan kynnyksen palveluita, erityisesti nuorten hoitoon pääsy on taattava joka kunnassa ja joka koululla.

Köyhien, kuntoutujien ja kotoutujien ääni kuuluville.

Työssäni olen Savo-Karjalan Vihreiden toiminnanjohtaja, jonka työn osana Vihreän liiton tietosuojavastaava.

Vapaa-ajalla miekkailen, lavarunoilen ja heittelen kolmen pallon ilmassa.

Vihreiden kansainvälisessä organisaatiossa vedän nykyään Global Greensin demokratiaverkoston vaaliseurantatyöryhmää.