Kiitos 108 äänestäjälle kannattamisestani ihan uurnilla asti.

Suurinta kannatukseni oli luonnollisesti kotikulmilla Kanervalassa, 22 ääntä, ja olin jopa äänestysalueen viidenneksi eniten vaalipäivänä ääniä saanut.

Vihreiden kannatus nousi puolella ja saimme Joensuussa 9 valtuutettua. Oma paikkani on kolmas varavaltuutettu, eli menen valtuuston kokouksiin, kun kolme valtuutettua (tai edelläni olevaa varavaltuutettua) on poissa.

Kaupunginhallitus-, lautakunta- ja muista valinnoista emme vielä tiedä. Oletan, että Vihreät saisivat kahta paikkaa lautakuntiin, mutta mitenkään varmaa se ei ole. Varavaltuutetulle voisi jokin paikka tullakin.

Seuraavat vaalit ovat 18.1.2018. Varmaa on, että silloin on presidentinvaalin ensimmäinen kierros. Vielä epävarmaa on, toteutuuko alueuudistus siten, että maakuntavaalit pidetään silloin. Valmistaudun siihenkin mahdollisuuteen.